Dirigent

Sjoerd Jansen is vanaf 2016 dirigent van Leeuwenhart. Sjoerd Jansen (1991) is dirigent, docent, arrangeur en allround muzikant en woont in Haarlem.
Hij begon op zijn 5de met zijn eerste drumlessen (van zijn vader), later aangevuld met gitaar, piano en basgitaar.
Sjoerd volgde aan het Conservatorium van Amsterdam de opleiding Docent Muziek en legde zich toe op Directie en Arrangeren. Daarnaast beoefende hij de hoofdinstrumenten slagwerk en piano en volgde extra vakken zoals Big Band Arrangeren, Jazz Theorie en Barok Contrapunt. Hij rondde tevens zijn 2-jarige contractstudie Orkestdirectie succesvol af.

Naast dirigent van Leeuwenhart is Sjoerd Jansen muzikaal leider van vocal group Close-Up. Hij werkt verder als sessiemuzikant voor musicals en bands, hij is ook bij meerdere musicals als muzikaal leider betrokken geweest.
Als allround muzikant en docent werkte Sjoerd onder meer met Brigitte Kaandorp, Dames Voor Na Vieren, Daniël Cohen, Eline Schmidt en Robert van Unnik, René van Kooten, Lone van Roozendaal en Remko Harms.
Inmiddels werkt Sjoerd ook als muziekproducer/componist en heeft zijn eigen bedrijf Matemade Music opgericht.

Op deze pagina vind je links naar externe websites. Door op een link te klikken ga je naar een website buiten koorleeuwenhart.nl. Waarschijnlijk maken deze externe websites ook gebruik van cookies. Graag verwijzen wij hiervoor naar de cookie- of privacyverklaring van de desbetreffende website.